photo
Półmisek prostokątny do zapiekania IM02 Manufaktura
Producent: Manufaktura w Bolesławcu
Półmisek do zapiekania i podgrzewania potraw. Sprawdzi się jako uniwersalne naczynie do pieczenia i zapiekania ciast, makaronów czy tart. Pozwala na piękne i estetyczne podanie gorącego posiłku wprost na stół, bez konieczności przekładania w kolejne naczynia. Polecamy do przyrządzania mięsa, ryb, warzyw oraz pieczenia ciast. Naczynie jest przystosowane do zapiekania i podgrzewania potraw do temperatury 280° C w tradycyjnych piekarnikach gazowych i elektrycznych, na płytach szklano - ceramicznych oraz elektrycznych płytach stałych.  Produkt wykonany z glinki ceramicznej, ręcznie formowany i dekorowany w Manufakturze w Bolesławcu.  Symbol kształtu: P104  Naczynia w tym wzorze dekorowane są ręcznie, za pomocą stempli i pędzla. Szkliwienie sprawia, że ceramika jest bardziej odporna na zabrudzenia, ma niską absorpcję wody i jest łatwiejsza w czyszczeniu. Może być bezpiecznie używana w zmywarce i mikrofalówce. Dodatkową zaletą jest brak szkodliwych substancji w składzie produktu.     *Zdjęcie poglądowe- odcienie kolorów mogą odbiegać od rzeczywistych.   Półmisek prostokątny do zapiekania - sprawdź go! Elegancki półmisek do zapiekania i podgrzewania potraw to prawdziwa gratka dla miłośników gotowania i pieczenia. Jego dodatkowym atutem jest unikatowy wzór, który w całości pokrywa powierzchnię naczynia. Przedstawia on motywy roślinne, które nadają mu wyjątkowy i niepowtarzalny charakter. Dzięki temu będzie on prawdziwą ozdobą kuchennego stołu. Półmisek Bolesławiec — zastosowania Do jakich zastosowań można wykorzystać przepiękny półmisek rodem z Bolesławca? Jest to naczynie, które przede wszystkim jest przeznaczone do serwowania gorącego posiłku na stół. Sprawdzi się ono zarówno podczas ważnych uroczystości oraz przyjęć, jak i w trakcie zwykłych, codziennych obiadów w gronie rodzinnym. Produkt może być też wykorzystany w roli efektownej dekoracji. Można go umieścić np. w przeszklonej witrynie, podkreślając w ten sposób klasyczny i rustykalny charakter wnętrza.  Jak korzystać z półmiska ceramicznego z Bolesławca? Jak korzystać z półmiska? Naczynie wykonane jest z ceramiki, która doskonale magazynuje ciepło. Dzięki temu znajdujące się wewnątrz potrawy dłużej utrzymają odpowiednią temperaturę. Specyficzne właściwości kamionki użytej do produkcji naczynia przekładają się na określone zasady eksploatacji, o których warto pamiętać. Wnętrze naczynia należy przed rozpoczęciem pieczenia pokryć warstwą tłuszczu, aby zminimalizować ryzyko przypalenia potraw.  Podczas pieczenia dno półmiska powinno być równomiernie pokryte tłuszczem lub sosem. Nie należy wkładać do piekarnika pustego naczynia.  Po wyjęciu naczynia z piekarnika pozwalamy na swobodną utratę ciepła. Nie schładzamy półmiska zimną wodą, gdyż może to doprowadzić do jego pęknięcia i zniszczenia.  Oryginalny półmisek do zapiekania z Bolesławca Półmisek posiada stempel Manufaktury w Bolesławcu, który świadczy o jego oryginalności. Dzięki temu mają Państwo pewność, że trafia do Was produkt wykonany w całości z klasycznej, bolesławieckiej kamionki.  Jeśli szukają Państwo praktycznego, a zarazem eleganckiego naczynia do zapiekania, to serdecznie zapraszamy do kontaktu. 
Sklep: e-manufaktura.pl
Cena: 300.80 PLN
Przejdź do sklepu