Półmisek prostokątny do zapiekania IM02 Manufaktura
Producent: Manufaktura w Bolesławcu
Półmisek do zapiekania i podgrzewania
potraw. Sprawdzi się jako uniwersalne naczynie do
pieczenia i zapiekania ciast, makaronów czy tart. Pozwala na
piękne i estetyczne podanie gorącego posiłku wprost na stół, bez
konieczności przekładania w kolejne naczynia. Polecamy do
przyrządzania mięsa, ryb, warzyw oraz pieczenia
ciast. Naczynie jest przystosowane do zapiekania i
podgrzewania potraw do temperatury 280° C w tradycyjnych
piekarnikach gazowych i elektrycznych, na płytach szklano -
ceramicznych oraz elektrycznych płytach stałych. Produkt
wykonany z glinki ceramicznej, ręcznie formowany i dekorowany w
Manufakturze w Bolesławcu. Symbol kształtu: P104
Naczynia w tym wzorze dekorowane są ręcznie, za pomocą stempli i
pędzla. Szkliwienie sprawia, że ceramika jest bardziej odporna na
zabrudzenia, ma niską absorpcję wody i jest łatwiejsza w
czyszczeniu. Może być bezpiecznie używana w zmywarce i
mikrofalówce. Dodatkową zaletą jest brak szkodliwych substancji w
składzie produktu. *Zdjęcie poglądowe- odcienie
kolorów mogą odbiegać od rzeczywistych. Półmisek prostokątny
do zapiekania - sprawdź go! Elegancki półmisek do zapiekania i
podgrzewania potraw to prawdziwa gratka dla miłośników gotowania i
pieczenia. Jego dodatkowym atutem jest unikatowy wzór, który w
całości pokrywa powierzchnię naczynia. Przedstawia on motywy
roślinne, które nadają mu wyjątkowy i niepowtarzalny charakter.
Dzięki temu będzie on prawdziwą ozdobą kuchennego stołu. Półmisek
Bolesławiec — zastosowania Do jakich zastosowań można wykorzystać
przepiękny półmisek rodem z Bolesławca? Jest to naczynie, które
przede wszystkim jest przeznaczone do serwowania gorącego posiłku
na stół. Sprawdzi się ono zarówno podczas ważnych uroczystości oraz
przyjęć, jak i w trakcie zwykłych, codziennych obiadów w gronie
rodzinnym. Produkt może być też wykorzystany w roli efektownej
dekoracji. Można go umieścić np. w przeszklonej witrynie,
podkreślając w ten sposób klasyczny i rustykalny charakter
wnętrza. Jak korzystać z półmiska ceramicznego z Bolesławca?
Jak korzystać z półmiska? Naczynie wykonane jest z ceramiki, która
doskonale magazynuje ciepło. Dzięki temu znajdujące się wewnątrz
potrawy dłużej utrzymają odpowiednią temperaturę. Specyficzne
właściwości kamionki użytej do produkcji naczynia przekładają się
na określone zasady eksploatacji, o których warto pamiętać. Wnętrze
naczynia należy przed rozpoczęciem pieczenia pokryć warstwą
tłuszczu, aby zminimalizować ryzyko przypalenia potraw.
Podczas pieczenia dno półmiska powinno być równomiernie pokryte
tłuszczem lub sosem. Nie należy wkładać do piekarnika pustego
naczynia. Po wyjęciu naczynia z piekarnika pozwalamy na
swobodną utratę ciepła. Nie schładzamy półmiska zimną wodą, gdyż
może to doprowadzić do jego pęknięcia i zniszczenia.
Oryginalny półmisek do zapiekania z Bolesławca Półmisek posiada
stempel Manufaktury w Bolesławcu, który świadczy o jego
oryginalności. Dzięki temu mają Państwo pewność, że trafia do Was
produkt wykonany w całości z klasycznej, bolesławieckiej
kamionki. Jeśli szukają Państwo praktycznego, a zarazem
eleganckiego naczynia do zapiekania, to serdecznie zapraszamy do
kontaktu.
Sklep: e-manufaktura.pl
Cena:
300.80
PLN
Przejdź do sklepu