photo
AeroPress Original zaparzacz do kawy
Producent: Aeropress
Aeropress to tak naprawdę pierwszy ekspres do kawy, łączący przystępność i prostotę ze zdolnością do wytwarzania najwyższej jakości kawy. Jedynie czego potrzeba, by przygotować ulubioną kawę, to: podwójna porcja średnio zmielonej kawy (około 16-18 gramów) i gorąca woda (około 90 stopni). Zasada działania jest podobna do French Pressu i wykorzystuje metodę tłoka. Jednak w AeroPressie nie oddzielamy kawy od „fusów”, ale przeciskamy (około 20-30 sekund) przez wodę pod niezmiennym ciśnieniem. Technika przygotowania kawy w Aeropressie powoduje, że zyskuje ona głębię smaku i niepowtarzalny aromat. AeroPress występuje w jednej "pojemności". Za pomocą urządzenia można przygotować od 1 do 4 kaw, które można jeszcze rozcieńczać.   W zestawie: 100 filtrów na start, łyżkę, mieszadełko, AeroPress. Ważne: wykonany z tworzywa niereagującego z żywnością i wodą wytrzymały na upadki czyszczenie zajmuje kilka sekund przygotowuje od 1 do 4 kaw wyprodukowany w USA doskonały na wyjazdy, do  biura i domu Mielenie kawy: Aeropress jest ciekawym, idealnym do eksperymentowania urządzeniem. Na początku proponujemy kawę zmielić jak do klasycznego French Pressa, jednak z czasem stopień zmielenia zmniejszać, szukając ulubionego smaku. Filtry: Zestaw zawiera filtry papierowe, jednak ciekawym rozwiązaniem są również filtry stalowe, wielokrotnego użytku: Filtr IMS Superfine lub filtry regulowane firmy FlaBean:  RGB Core lub sRGB Barista które dają nam dodatkowe możliwości zmiany parametrów parzenia. Kilka przepisów na kawę: Paulina Miczka, mistrzyni świata Aeropress 2017: metoda invert 35 gramów kawy zmielonej na średnią grubość (8 w 10-stopniowej skali) 370 g wody o temperaturze 84 stopni zalewaj 150 gramami wody przez 15 sekund mieszaj przez 20 sekund odczekaj 30 sekund przeciskaj przez 30 sekund dolej 160-200 gramów wody Filip Kucharczyk, mistrz Polski i mistrz świata Aeropress 2016: metoda invert 35 gramów kawy zmielonej dość grubo przez 15 sekund zalewaj 150 gramami wody o temperaturze 84 stopni przez 20 sekund mieszaj drewnianymi pałeczkami po 60 sekundach odwróć Aeropress i zamieszaj całym urządzeniem przeciskaj przez 30 sekund dolej 100-120 gramów wody Lukas Zahradnik, mistrz świata Aeropress 2015: metoda invert 20 gramów kawy zalewamy przez 15 sekund niewielką ilością wody o temperaturze 79 stopni mieszamy całym cylindrem przez 15 sekund zalać resztą wody w 10 sekund odwrócić urządzenie i przeciskać przez 45 sekund
Sklep: swiezopalona.pl
Cena: 151.25 PLN
Przejdź do sklepu