Garnek hermetyczny do kiszenia V 5 L Ceramika Bolesławiec
GU1906DEKB
Producent: Zakłady Ceramiczne Bolesławiec Sp. z o.o.
Hermetyczny garnek do przechowywania żywności oraz
wyrobu przetworów, np. kiszenia kapusty lub ogórków, marynowania i
peklowania mięs. Naczynie umożliwi przygotowanie własnych,
zdrowych przetworów, o wyjątkowych walorach smakowych oraz
aromatycznych. Wyposażony w kołnierz, który po wypełnieniu wodą,
odcina dopływ powietrza do wnętrza naczynia. Naturalny sposób
długoterminowego przechowywania żywności ( proces fermentacji bez
udziału powietrza) sprawia, że nie jest konieczne dodawanie żadnych
środków konserwujących. Tak naturalnie przygotowane wyroby są
ekologiczne- najlepsze dla naszego zdrowia. Produkt wykonany z
glinki ceramicznej, ręcznie formowany i dekorowany w Zakładach
Ceramicznych w Bolesławcu. Symbol kształtu: GU 1906
Szkliwienie sprawia, że ceramika jest bardziej odporna na
zabrudzenia, ma niską absorpcję wody i jest łatwiejsza w
czyszczeniu. Może być bezpiecznie używana w zmywarce i
mikrofalówce. Dodatkową zaletą jest brak szkodliwych substancji w
składzie produktu. Własnoręcznie ukiszone ogórki nie
dorównują tym, które można otrzymać w sklepach. Wbrew pozorom,
kiszenie w domu nie wymaga wykonania wielkich prac fizycznych.
Potrzebne będzie do tego odpowiednie naczynie. Przedstawiamy Wam
tradycyjny garnek na kiszone ogórki brązowy. Jest to naczynie,
które służy wsparciem w wielu domach. Garnek na zdrowe, kiszone
przetwory Nasze naczynie ceramiczne do marynowania i peklowania
Bolesławiec pomoże Wam w przygotowaniu zdrowych, kiszonych
przetworów, które będą wyróżniać się wyjątkowymi walorami
smakowymi. Szczelne naczynie z glinki ceramicznej Bolesławiec ma 5
litrów pojemności. Za jednym razem będziecie mogli przygotować duże
ilości nie tylko ogórków, ale także kapusty. Możecie je również
wykorzystać do peklowania mięsa. Takich smaków będą mogli
pozazdrościć Wam wszyscy, którzy docenią również to, że nie nic nie
jest przygotowane na bazie chemicznych konserwantów i ulepszaczy.
Sposób na przygotowanie ekologicznych przetworów Nasze garnki do
kiszenia Bolesławiec są najlepszym sposobem na przygotowanie
ekologicznych, kiszonych ogórków oraz innych przetworów. Umożliwia
to specjalna budowa. Na uwagę zasługuje wysoki kołnierz i
przykrywka, która odcina dostęp świeżego powietrza. Hermetyczny
garnek Bolesławiec po zamknięciu będzie miejscem, gdzie będzie
odbywał się proces fermentacji. To właśnie dzięki temu nie
będziecie musieli dodawać do środka żadnych środków konserwujących.
Garnek do kiszenia ogórków został wykonany z glinki ceramicznej,
ręcznie uformowany i udekorowany w Zakładach Ceramicnzych w
Bolesławcu. Symbol kształtu to GU 1906. Garnek do kiszenia
ogórków jest szlikwiony, dzięki czemu jest on mniej podatny na
wsiąkanie wody. Do tego nikt nie będzie miał problemu z jego
wyczyszczeniem. W jego składzie nie ma żadnych szkodliwych
składników, które mogłyby negatywnie wpływać na smak przetworów
umieszczanych w środku. Garnek do przechowywania żywności
Bolesławiec Garnki do kiszenia Bolesławiec nadają się nie tylko do
przechowywania żywności oraz kiszenia kapusty czy ogórków, ale
także marynowania i peklowania mięs. Hermetyczna beczułka pozwala
na przygotowywanie własnych, zdrowych przetworów wyróżniających się
walorami smakowymi oraz zapachowymi. Szczelne naczynie z glinki
ceramicznej Bolesławiec zostało zaprojektowane w specjalny sposób i
wyposażone w kołnierz, który po wypełnieniu wodą, odcina dopływ
powietrza do wnętrza. Naturalny sposób długoterminowego
przechowywania żywności, jakim jest proces fermentacji bez udziału
powietrza, sprawia, że naczynie ceramiczne do marynowania i
peklowania Bolesławiec nie wymaga dodawania żadnych środków o
charakterze konserwującym. Naturalne przygotowywane wyroby są nie
tylko ekologiczne, ale również najlepsze dla zdrowia.
Sklep: e-manufaktura.pl
Cena:
214.00
PLN
Przejdź do sklepu