photo
Coffee: It is not rocket science - Sebastien Racineux Chung-Leng Tran
Producent: Black Dog and Leventhal Publishers Inc
Coffee: It's not rocket science, to świetny i bardzo przydatny przewodnik wypełniony większą wiedzą o kawie niż lokalna kawiarnia i wierny barista razem! Książka przedstawia nowy sposób na zrozumienie i delektowanie się wszystkimi rodzajami kawy. Idealna dla początkujących kawoszy, a także dla najbardziej wymagających miłośników kawy. Zawiera wiele fachowych informacji i porad. Coffee: It's not rocket science zawiera: informacje o 22 krajach zajmujących się zbieraniem i obróbką ziaren informacje na temat ewolucji ziarna kawy od rolnika, do palarni i wreszcie do baristy informacje o prawidłowym sposobie mielenia ziaren do różnych naparów i ekspresów, w celu uzyskania najlepszego smaku informacje o wyborze odpowiedniego ekspresu do kawy informacje o tym, jak odróżnić smak, konsystencję i aromat w każdym łyku lekcje latte art...i wiele innych! O autorach Sebastien Racineux - jest nauczycielem przedmiotów ścisłych i trenerem baristów. Założył organizację 'Espressologie' w 2011 roku i zajął drugie miejsce w konkursie French Brewers Cup 2012. Chung-Leng Tran - jest fotografem i baristą. Był mistrzem French Brewers Cup w 2012r. W 2015 roku Sebastien Racineux i Chung-Leng Tran połączyli siły, aby otworzyć swoją palarnię i kawiarnię Hexagon Café w Paryżu, gdzie oboje mieszkają. Yannis Varoutsikos - jest ilustratorem i grafikiem. Jest dyrektorem artystycznym w Woll Beer i założycielem portalu Good Manners, który sprzedaje torby i akcesoria. Ważne Wydawca : ‎ Hamlyn Data wydania: 7 listopada 2019r. Język : ‎ Angielski Twarda oprawa: ‎ 192 str. Wymiary: ‎ 19.6 x 1.8 x 24.2 cm ISBN-10: ‎ 0600636429 ISBN-13: ‎ 978-0600636427
Sklep: swiezopalona.pl
Cena: 80.64 PLN
Przejdź do sklepu