Coffee: It is not rocket science - Sebastien Racineux Chung-Leng Tran
Producent: Black Dog and Leventhal Publishers Inc
Coffee: It's not rocket science, to świetny i bardzo przydatny przewodnik wypełniony większą wiedzą o kawie niż lokalna kawiarnia i wierny barista razem!
Książka przedstawia nowy sposób na zrozumienie i delektowanie się wszystkimi rodzajami kawy. Idealna dla początkujących kawoszy, a także dla najbardziej wymagających miłośników kawy. Zawiera wiele fachowych informacji i porad.
Coffee: It's not rocket science zawiera:
informacje o 22 krajach zajmujących się zbieraniem i obróbką ziaren
informacje na temat ewolucji ziarna kawy od rolnika, do palarni i wreszcie do baristy
informacje o prawidłowym sposobie mielenia ziaren do różnych naparów i ekspresów, w celu uzyskania najlepszego smaku
informacje o wyborze odpowiedniego ekspresu do kawy
informacje o tym, jak odróżnić smak, konsystencję i aromat w każdym łyku
lekcje latte art...i wiele innych!
O autorach
Sebastien Racineux - jest nauczycielem przedmiotów ścisłych i trenerem baristów. Założył organizację 'Espressologie' w 2011 roku i zajął drugie miejsce w konkursie French Brewers Cup 2012.
Chung-Leng Tran - jest fotografem i baristą. Był mistrzem French Brewers Cup w 2012r.
W 2015 roku Sebastien Racineux i Chung-Leng Tran połączyli siły, aby otworzyć swoją palarnię i kawiarnię Hexagon Café w Paryżu, gdzie oboje mieszkają.
Yannis Varoutsikos - jest ilustratorem i grafikiem. Jest dyrektorem artystycznym w Woll Beer i założycielem portalu Good Manners, który sprzedaje torby i akcesoria.
Ważne
Wydawca : Hamlyn
Data wydania: 7 listopada 2019r.
Język : Angielski
Twarda oprawa: 192 str.
Wymiary: 19.6 x 1.8 x 24.2 cm
ISBN-10: 0600636429
ISBN-13: 978-0600636427
Sklep: swiezopalona.pl
Cena:
80.64
PLN
Przejdź do sklepu