photo
The Curious Barista’s Guide to Coffee - Tristan Stephenson
Producent: Ryland Peters and Small
Kawa wiele ma imion. A wiele z nich przestawia w swojej książce The Curious Barista’s Guide to Coffee Tristan Stephenson. Stworzył on przewodnik po historii, nauce i kulturowym wpływie kawy na nasz świat. Z tej lektury poznasz pochodzenie kawy, odkryjesz jej odmiany i sposoby na zaparzenie tego najpopularniejszego napoju na świecie. Dowiesz się, jak możesz palić kawę w domowych warunkach oraz jak łączą się w gotowym naparze słodycz, gorycz, kwasowość i aromat. Zapoznasz się z metodami przygotowania Flat White, Latte, Cappuccino i Macchiato. Autor przybliża także różne techniki parzenia czarnej kawy, jak French Press czy Aeropress. Wisienką na torcie są przepisy na dyniową latte i inne kawowe drinki. O autorze: Tristan Stephenson znany jest jako jeden z wiodących ekspertów w dziedzinie koktajli i miksologii molekularnej. W 2009 r. zajął trzecie miejsce w konkursie na Baristę Roku w Wielkiej Brytanii. Jest autorem sukcesów wielu barów i kawiarni. Ważne informacje: Autor: Tristan Stephenson Wydawnictwo: Ryland Peters & Small Data premiery: 2019 Oprawa: twarda Wymiary: 19,4 cm x 13 cm x 1,9 cm Język: angielski Liczba stron: 208 ISBN: 978-1-78879-083-3 To pozycja dla tych, którzy chcą wnieść swoje kawowe umiejętności na wyższy poziom!
Sklep: swiezopalona.pl
Cena: 82.90 PLN
Przejdź do sklepu