The Curious Barista’s Guide to Coffee - Tristan Stephenson
Producent: Ryland Peters and Small
Kawa wiele ma imion. A wiele z nich przestawia w swojej książce The Curious Barista’s Guide to Coffee Tristan Stephenson. Stworzył on przewodnik po historii, nauce i kulturowym wpływie kawy na nasz świat. Z tej lektury poznasz pochodzenie kawy, odkryjesz jej odmiany i sposoby na zaparzenie tego najpopularniejszego napoju na świecie.
Dowiesz się, jak możesz palić kawę w domowych warunkach oraz jak łączą się w gotowym naparze słodycz, gorycz, kwasowość i aromat. Zapoznasz się z metodami przygotowania Flat White, Latte, Cappuccino i Macchiato. Autor przybliża także różne techniki parzenia czarnej kawy, jak French Press czy Aeropress. Wisienką na torcie są przepisy na dyniową latte i inne kawowe drinki.
O autorze:
Tristan Stephenson znany jest jako jeden z wiodących ekspertów w dziedzinie koktajli i miksologii molekularnej. W 2009 r. zajął trzecie miejsce w konkursie na Baristę Roku w Wielkiej Brytanii. Jest autorem sukcesów wielu barów i kawiarni.
Ważne informacje:
Autor: Tristan Stephenson
Wydawnictwo: Ryland Peters & Small
Data premiery: 2019
Oprawa: twarda
Wymiary: 19,4 cm x 13 cm x 1,9 cm
Język: angielski
Liczba stron: 208
ISBN: 978-1-78879-083-3
To pozycja dla tych, którzy chcą wnieść swoje kawowe umiejętności na wyższy poziom!
Sklep: swiezopalona.pl
Cena:
82.90
PLN
Przejdź do sklepu