The New Rules of Coffee - Jordan Michelman Zachary Carlsen
Producent: Ten Speed Press
The New Rules of Coffee to ilustrowany przewodnik po podstawowych zasadach przygotowywania kawy zarówno w domu, jak i w kawiarni. Zawarte w nim wskazówki dotyczą przechowywania i serwowania kawy, jej uprawy, palenia i parzenia, a także fakty, wiedzę i ciekawostki z całego świata.
Publikacja zawiera szereg przyswajalnych zasad wraz z ciekawymi ilustracjami. Podzielona została na trzy obszary tematyczne: w domu, w kawiarni i na całym świecie. Oprócz wskazówek do do parzenia, autorzy rozprawiają się też z kawowymi mitami (np. czy czarna kawa jest mocniejsza?), opowiadają o metodach obróbki ziaren (np. czym się różni washed od natural), a swoją wiedzą dzielą się w bardzo przystępny sposób.
O autorach:
Jordan Michelman i Zachary Carlsen są współzałożycielami bloga o kawie Sprudge.com, oraz wydawnictwa Sprudge Media Network, zrzeszającego sieć stron internetowych o kawowej tematyce (a od 2017 r. w zakresie ich zainteresowań jest także wino). Michelman i Carlsen publikują treści ponad 100 autorów rocznie i zarządzają załogą redaktorów w Nowym Yorku, Tokyo, Amsterdamie, Los Angeles, London, Melbourne, czy San Francisco.
Ważne informacje:
Autorzy: Jordan Michelman, Zachary Carlsen
Wydawnictwo: Ten Speed Press
Data premiery: 2018
Oprawa: twarda
Wymiary: 18,3 cm x 13,3 cm x 1,8 cm
Język: angielski
Liczba stron: 160
ISBN: 978-0-399-58162-5
Chcesz pogłębić swoją wiedzę o kawie? To książka to doskonały sposób na to!
Sklep: swiezopalona.pl
Cena:
68.90
PLN
Przejdź do sklepu